Tips voor het onderhoud van uw trampoline

Tips voor het onderhoud van uw trampoline

Uit ervaring weten we dat er ook in de winter op de trampoline gesprongen wordt. België telt immers gemiddeld 35 droge dagen in de winter. In een tijd waarin video games, TV, computer, internet en gsm’s het amusementpatroon van uw kinderen bepalen, is trampolinespringen een goed idee. Het hele jaar door, ook in de winter. Om jarenlang te genieten van uw toestel, geven wij u dan ook graag enkele tips voor het onderhoud van de trampoline.

Tips voor jarenlang springplezier:

1. Kijk éénmaal per jaar uw trampoline grondig na.

Eénmaal per jaar controleert u het frame en de veren op roest of schade. Uitgerokken veren vervangt u best. Om een veer te vervangen meet u de volledige buitenmaat wanneer de veer niet gespannen is. Oppervlakte roest kan u wegwerken met zinkspray. Wanneer de trampoline 'piept' tijdens het springen, smeert u best wat kopervet tussen de buizen van het frame. Kleine gaatjes of scheurtjes in de springmat kan u best zo snel mogelijk laten repareren om verder doorscheuren te vermijden. Voor kleine herstellingen kan u terecht bij de schoenmaker die een stukje springmat over het gaatje zal stikken.

2. U hoeft uw trampoline niet op te bergen in de winter. 

Ook in de winter zijn er heel wat mooie dagen waarop er gesprongen kan worden. Eventueel kan u de trampoline afdekken met een speciaal afdekzeil. Dit zeil is gemaakt van sterk UV bestendig PVC met in het midden een gaas van 10cm² voor de afwatering. Rondom werd in de zoom een elastisch koord voorzien voor een goede vasthechting. Om een afdekzeil te plaatsen dient het veiligheidsnet (indien aanwezig) gedemonteerd te worden.

3. Verankering van uw trampoline.

Wanneer u uw trampoline voorziet van een afdekzeil, zorg er dan voor dat uw trampoline stevig vast staat. U kan hiervoor een fixkit (voor verankering van de trampoline) gebruiken. Dit is enkel nodig in tuinen waar veel wind komt.

4. Het opbergen van uw trampoline

Wanneer u de trampoline opbergt: Leg de springmat, het randkussen en eventueel het veiligheidsnet op een droge plaats waar géén toegang is voor muizen Leg ook de veren en de buizen op een droge plaats Smeer vet aan de uiteinden van de buizen. Kijk de veren na. Uitgerokken of verroeste veren kunnen steeds bijbesteld worden

© 2022 Www.buitenspeelgoedkoppelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel