Waarop moet u letten bij het kopen van een trampoline

Waarop moet u letten bij het kopen van een trampoline

Een trampoline is een investering voor vele jaren omdat trampolines meestal intensief gebruikt worden gedurende meerdere jaren. Op trampoline springen staat immers geen leeftijd. Zijn uw kinderen nog jong, dan is de beste kwaliteit op lange termijn de goedkoopste oplossing. Een degelijke en duurzame trampoline is ook niet alleen mooier maar vooral veiliger voor uw kinderen. 

De voornaamste punten waarop u best let zijn: de dikte van de buizen, de galvanisatie van frame en veren de vasthechting van de veren in het frame en aan de springmat de lengte van de veren de breedte, dikte en de UV-bestendigheid van het randkussen Om wegwijs te geraken in trampoline-jargon, vindt u hier nog even de belangrijkste begrippen op een rijtje.

De binnendiameter

Dit is het écht bruikbare springvlak.  Als je ze omrekent naar m2, zie je dat ronde trampolines veel meer springruimte hebben in vergelijking met rechthoekige trampolines.

Randkussen

Het randkussen is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de trampoline. Een veilige trampoline heeft een breed randkussen dat de veren voldoende bedekt. Een flexibele vasthechting aan de trampoline zorgt ervoor dat ook tijdens het springen de veren bedekt zijn. De UV-bestendigheid bepaalt de duurzaamheid van het randkussen. Bij goedkope trampolines is de kans zeer groot dat u regelmatig een nieuw randkussen voor uw trampoline zal moeten kopen.  

Gewicht trampoline

Het gewicht van de trampoline geeft een indicatie over de degelijkheid van het frame. Hoe zwaarder de trampoline, hoe stabieler, steviger en dus veiliger.  

Maximum gewicht 

Het maximum toegelaten gewicht geeft aan hoeveel gewicht tegelijk op de trampoline mag. Omdat trampolines zéér gevoelig zijn aan een te hoge belasting, kies je best voor een max. toegelaten belasting van meer dan 100kg. Bij een hogere belasting is de veiligheid van de trampoline niet meer gegarandeerd. 

Lengte veren

Hoe langer de veren, hoe meer springkracht en hoe langer de levensduur van de veren. Dubbelconische (bolle) trampolineveren springen zeer soepel en geven minder druk op spieren en gewrichten. Vooral voor jonge kinderen is dit zeker een aandachtspunt. 

Aantal veren

Hoe meer veren, hoe meer springkracht en hoe hoger het maximaal toegelaten gewicht. Te weinig veren zorgen voor een te grote belasting van het polypropyleen springdoek. 

Poten 

De vorm van de poten is belangrijk voor de stabiliteit van de trampoline. Gebogen poten met 2 steunpunten voorkomen dat de trampoline gaat schuiven tijdens het springen en de gebruiker naast de trampoline kan springen.

© 2022 Www.buitenspeelgoedkoppelaar.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel